Čiščenje klimatske naprave

Čiščenje klimatske naprave

Pravilno čiščenje preprečuje okužbe in podaljšuje življenjsko dobo klimatske naprave. Neočiščene klimatske naprave lahko povzročijo nevarne bolezni, kot so legionela in povzročijo astmo in alergije.

Servis klimatske naprave naj bo enkrat na leto, pred sezono hlajenja, sami pa jo lahko čistite vsak mesec. Dobro vzdrževanje klimatske naprave podaljša njeno življenjsko dobo in vam prihrani denar.

Filtre lahko očistite vsak teden, če imate v vašem domu veliko preprog, hišnih ljubljenčkov ali kadilcev. Odprite napravo in si oglejte, koliko prahu ujame.

Čistilna sredstva uparjalnikov delujejo antibakterijsko – Zepynamic A ali Venture . Dišeče razpršilo za čiščenje in dezinfekcijo klimatske naprave, samo razpršite uparjalnik in pustite, da deluje 15 minut. Vrnite oprane in posušene filtre in zaprite napravo. Sredstva ni potrebno izpirati z vodo ampak vklopite klimatsko napravo na hlajenje zraka za približno 10 do 15 minut, tako da se naprava izsuši in gre odvečno sredstvo v kad, kjer se zbira kondenzat in ga nato še razkuži.

Obstajajo tudi tabletke, ki jih lahko v večino naprav vstavite sami. Kad se nahaja pod uparjalnikom in med sezono hlajenja, se bo tableta raztopila in uničila bakterije v njej.

POSTOPEK ČIŠČENJA KLIMATSKE NAPRAVE:

  • ODPRITE POKROV – izklopite klimatsko napravo iz električnega omrežja. Odprite pokrov klimatske naprave. Na vsaki strani boste slišali »klik«.
  • POIŠČITE FILTRE V KLIMATSKI NAPRAVI- videli boste dva manjša ali en večji filter, odvisno od klimatske naprave. Nekateri še imajo dodatne zeolitne ali grafitne filtre. Zamenjati jih je treba enkrat letno.
  • ODSTRANITE FILTRE IN JIH OPERITE – odstranite filtre in jih operite pod vodo in blagim milom za roke. Naj se popolnoma posušijo. Mokre nikoli ne vstavljajte nazaj v napravo.
  • RAZPRŠITE SREDSTVO – Razpršite uparjalnik s čistilom po vaši izbiri. Počakajte 15 minut, preden vrnete filter.

VRNITE FILTRE IN VKLJUČITE KLIMATSKO NAPRAVO – vrnite suhe filtre, zaprite pokrov naprave in vklopite klimatsko napravo za deset minut v režimu hlajenja.

Za strokovno čiščenje klimatske naprave, se obrnite na pooblaščene serviserje MB Frigo skupine.

ZEPNYAMIC – dišeči sprej

je mešanica sredstev za razkuževanje in dezodoriranje v alkoholni raztopini. Uporablja se za klimatske naprave, združuje prijetno dišavo z dolgotrajnim sanitacijskim ukrepom, ki izpolnjuje stroge bolnišnične standarde. Odstranjuje številne bakterije, viruse, glive, plesni in druge dihalne bakterije ter preprečuje njihovo pojavljanje v naslednjih 2-3 mesecih. Zmanjšuje tveganje za nalezljive bolezni. Dezinfcira bacile po površini, pa tudi globinsko osveži prostor.

ZEP VENTURE – penasti sprej

odišavljeno razpršilo učinkovito očisti in razkuži uparjalnik v notranji enoti klimatske naprave. Mešanica tekočih kristalov, emulgatorjev in topil je izjemna kombinacija čiščenja in dezinfekcije. Omogoča popolno čiščenje vseh površin z odstranjevanjem bakterij. Sredstvo za penjenje omogoča popolno pokritje vseh površin. Je varna za uporabo in ekološko sprejemljiva.

x

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

I agree