Komercialno hlajenje

Komercialno hlajenje

Komercialno hlajenje za trgovine in predpisi EU (F-Gas)

Tržišče hladilne opreme v EU se je začelo drastično spreminjati zaradi evropskih predpisov, ki omejujejo uporabo freona v tehnologiji hlajenja (uredba o F-plinih 1.1.2020), da bi zmanjšali škodljive vplive na globalne podnebne spremembe.

Največji vpliv uredbe bodo občutili uporabniki hladilnih sistemov v prehranski verigi, ki so najpomembnejši sektorji v Sloveniji – sektor proizvodnje hrane in pijač, sektor trgovine in sektor gostinstva.

 V zgoraj omenjenih sektorjih hladilni sistemi predstavljajo nepogrešljiv del, brez katerega je nemogoče delovati. Večino doslej uporabljenih naprav in opreme za hladilne sisteme ne bo več mogoče dati na trg. Natančneje, od začetka leta 2020 so prepovedana hladilna sredstva (freoni), ki imajo potencial globalnega segrevanja (GWP) nad 2500 (npr. hladilno sredstvo R404A, ki se najpogosteje uporablja v hladilnih sistemih v trgovinah različnih formatov).

 Skupina MB Frigo je zasnovala in razvila okolju prijazne hladilne enote ARCTICO2 s hladilnim plinom CO2, da bi uporabniku zagotovila zanesljivo in dolgoročno rešitev za kakovostno hlajenje hladilnih komor in omar s povprečnim znižanjem stroškov energije tudi do 40% na letni ravni.

HLADILNE ENOTE CO2

 Uporaba okolju prijazne tehnologije s hladilnim plinom CO2 zmanjšuje emisije toplogrednih plinov, ki pomembno vplivajo na globalno segrevanje, in zagotavlja delovanje v skladu s pravili regulative Evropske unije (F-Gas).

Skupina MB Frigo proizvaja in vgrajuje energetsko učinkovito hladilno opremo vseh velikosti in namenov, ki jo je mogoče popolnoma prilagoditi zahtevam kupcev.

HLADILNE KOMORE ZA SKLADIŠČENJE v trgovinah in logističnih centrih z izboljšanimi funkcijami za varčevanje z energijo.

Zaradi edinstvene povezave panelov s kljukicami (klik sistem) dobimo kompaktno hladilno komoro, ki omogoča maksimalno toplotno izolacijo. Uporabljeni materiali ustrezajo najvišjim standardom EU glede koeficientov prehodnosti toplote.

MODULARNE HLADILNE VITRINE lahko prilagodite dimenzijam vsakega prostora. Vsebujejo sistem za preprečevanje megljenja vetrobranskega stekla in posebno osvetlitev, ki poudarja barvo svežega mesa. Uporaba kakovostnih materialov je zagotovilo za daljšo življenjsko dobo in enostavno vzdrževanje opreme.

Popolna rešitev za okolju prijazen hladilni sistem s CO2

Pošljite nam povpraševanjeinfo@mbfrigo.si

Tel.: +386 (0)8 205 39 95

Komercialno hlajenje