Robotizacija proizvodnje

Robotizacija proizvodnje

Skupina MB Frigo je s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj vložila 19 milijonov HRK v robotizacijo obstoječe proizvodne linije za hladilniško opremo.

Kot vodilni na trgu za hlajenje in klimatizacijo nenehno vlagamo v razvoj tehnologije, da našim partnerjem ponudimo izdelke z dodano vrednostjo. Ta naložba je del filozofije, ki nas vodi in sledi naši viziji poslovanja – s kakovostnimi in prepoznavnimi izdelki, inovativnimi rešitvami in odličnimi storitvami želimo izboljšati kakovost življenja vsakega uporabnika naših izdelkov ali storitev.

Naš proizvodni program vključuje proizvodnjo hladilniških komor, hladilniških vrat, industrijskih hladilniških panelov, hladilniških vitrin, kondenzacijskih in multi kompresorskih enot.

Proizvodni program od samega začetka izstopa s kakovostjo, fleksibilnostjo in zmožnostjo izdelave izdelkov, prilagojenih zahtevam kupcev. Zaradi visoke kakovosti smo uspeli namestiti hladilne naprave MB Frigo v državah Evropske unije, kot so Avstrija, Nemčija, Švica, Danska …

V skladu z uveljavljeno razvojno strategijo smo lani investirali v razvoj novih tehnologij, natančneje v projekt »Krepitev konkurenčnosti in poslovni razvoj MB Frigo d.o.o.  V ta projekt je bilo vloženih 19 milijonov HRK, s čimer smo rešili pomanjkanje proizvodnih zmogljivosti za zadovoljevanje potreb obstoječih kupcev, pridobivanje novih in širitev na nova tržišča. Eden od bistvenih elementov projekta je uvedba robotizirane linije za obdelavo pločevinastih delov opreme in konstrukcij.

Z robotizacijo so proizvodni tokovi postali tekoči in hkrati smo avtomatizirali poslovne procese, povečali učinkovitost, kakovost, ponovljivost in zmanjšali na minimum število neskladnih konstrukcij. Za konec, imamo dobre novice za vse, ki so zaposleni z robotiko na delovnem mestu: naši operaterji CNC stroji so uspešno postali razvijalci fleksibilnih tandemskih robotov za prebijanje in upogibanje pločevine. Poleg omenjene posodobitve z uvajanjem robotizacije in implementacijo novega sistema za digitalno upravljanje poslovnih procesov se ustvarjajo pogoji za industrijo 4.0. tako imenovana pametna tovarna. To nikakor ni konec naložb in izboljšanja proizvodnje, saj še naprej uvajamo nove tehnologije in razširjamo proizvodne zmogljivosti, da bi razširili svoje poslovanje na druge države v Evropi. Tako se je lani oblikoval Oddelek za raziskave in razvoj. Glavni razlog za njegovo vzpostavitev je naraščajoče povpraševanje po opremi, ki uporablja hladivo z manjšim vplivom na globalno segrevanje (tako imenovani nizki GWP), R 407F, R 449A, R 32 in ogljikov dioksid (R 744), s posebno pozornostjo, namenjeno opremi s CO2.

x

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

I agree