Toplotne črpalke

Toplotne črpalke

Ali nameravate vlagati v nov sistem ogrevanja / hlajenja? Zakaj ne bi razmislili o vlaganju v toplotne črpalke.

Zakaj izbrati toplotno črpalko?

  • Okolju prijazna rešitev z visoko energijsko oznako.
  • Do 75% nižji stroški ogrevanja – toplotna črpalka večino energije porabi iz okolja v katerem živite.
  • Naložba v prihodnost – s toplotno črpalko vlagate v svojo prihodnost in postanete aktivni udeleženci v varstvu okolja.
  • Izkoristite nepovratne finančne spodbude Eko sklada za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb. S subvencijo Eko sklada lahko privarčujete tudi do 3.200 €.

Za segrevanje 250 litrov vode iz temperature 15°C na 60°C je potrebnih 6 ur in 33 minut in 13,08 kWh energije. V primeru segrevanja sanitarne vode z električnim grelcem je pri nižji tarifi okvirni strošek 0,96 €, pri višji pa 1,40 €.

V primeru segrevanja sanitarne vode s toplotno črpalko Haier porabimo le 4,67 kWh električne energije (13,08/2,8=4,67 kWh). Kar nam predstavlja okvirni strošek pri nižji tarifi 0,34 €, pri višji pa 0,50 €.

Po metodologiji se računa 50 l tople vode po sanitarnem mestu. To zadostuje za vsaj 4 stanovanjske enote

Sanitarna toplotna črpalka omogoča priklop na solarni sistem, kar nam omogoča v sončnih dneh pridobivati toplo vodo tudi brezplačno.

 

Več  o pogojih pridobivanja subvencije Eko sklada si lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.ekosklad.si/prebivalstvo

Preuzmite
x

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb«DA« soglašate z njihovo namestitvijo. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

I agree